default-header

BBQ groentespiesjes

20 minuten - 5 personen

Bereiding

  • Week eerst de satéstokjes in water. Dat voorkomt dat ze vlam vatten op de barbecue.
  • Maak ondertussen het balsamico-glazuur. Meng daarvoor de balsamico-azijn, knoflook en Dijon-mosterd in een steelpannetje en verwarm op medium vuur. Zodra het gaat bubbelen, laat je het vijf minuten zachtjes inkoken tot een mooi, dik glazuur.
  • Snijd de groenten, als je dat nog niet had gedaan. De courgette kun je in lange linten schaven en opvouwen, of gewoon in dikke plakjes snijden. Hussel de groenten in een kom met wat olie en zout en peper. Rijg de groenten daarna aan de spiesjes.
  • Als je barbecue op temperatuur is, leg je de groentespiesen erop. Draai ze na twee minuten om en laat ze nog eens twee minuten grillen.
  • Zorg dat de spiesen niet te hard gaan: leg ze op het gedeelte van je bbq waar de temperatuur lager is. Bestrijk de spiesjes met het balsamico-glazuur en draai ze na een minuutje om. Dit herhaal je net zolang tot de groenten gaar zijn.

Bron

Naar recepten overzicht
  • 20 minuten
  • Makkelijk
  • 5 personen
  • Hapje/Amuse
  • Grill/Barbecue
  • zomer
  • Groenten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 rode uien, in partjes
  • 2 grote handen kerstomaten
  • 1 bakje snoeppaprika's
  • een paar blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • 120 ml balsamico azijn
  • 2 el Dijon-mosterd
  • 2 tn knoflook, fijngehakt
  • zout en peper
  • 8 tot 10 lange satéspiesen