Gegrilde witte asperges met kruidenvinaigrette
15 minuten - 4 personen
Bereiding
Roer voor de vinaigrette de olijfolie, witte wijn azijn en theelepel mosterd door elkaar. Hak de verse kruiden fijn en voeg ze toe aan het mengsel. Zet de vinaigrette even apart. Schil de asperges en verwijder het houtige deel aan de onderkant. Kook de asperges in een grote pan beetgaar. Rol de asperges in de plakjes ham en grill ze in een grillpan (of op de barbecue) tot ze mooie streepjes krijgen en helemaal gaar zijn geworden. Leg de gegrilde witte asperges op een bord en schenk de vinaigrette over de asperges. Prak de eieren met een vork en verdeel het ei over de asperges. Bestrooi het gerecht naar smaak met peper en zout en extra gehakte verse kruiden.
Naar recepten overzicht- 15 minuten
- Gemiddeld
- 4 personen
- Hoofdgerecht
- Grill/Barbecue
- Ham
- Voorjaar
- Nederland
- Groenten, Vlees
Ingrediënten
- 500 gram witte asperges
- 2 eieren
- Plakken ham
- Peper en zout
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- 1 theelepel mosterd
- Verse kruiden (peterselie, bieslook, dille)