default-header

Gemarineerde rode kool uit de oven

Langer dan 60 minuten - 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden. Maak een marinade van alle ingrediënten, behalve het sinaasappelsap en de boter. Verwijder de buitenste harde bladeren van de rode kool en snijd de kool in acht parten. Leg de parten in een ovenschaal en giet de marinade erover. Verdeel nu de boter over de kool en zet de schaal in de oven. Giet na 40 minuten het sinaasappelsap erover en gaar nog minimaal 20-30 minuten. De kool moet
gaar maar niet te slap zijn. Serveer bij een lekker stukje wild of varkensvlees.

Naar recepten overzicht
  • Langer dan 60 minuten
  • Gemiddeld
  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Oven
  • Winter
  • Overig
  • Groenten

Ingrediënten

  • 1 rode kool
  • 4 el olijfolie
  • ½ tl nootmuskaat
  • ½ tl kruidnagel gemalen
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 kleine ui (gesneden)
  • Sap van 2 sinaasappels
  • 30 gr roomboter