default-header

Gepocheerde stoofperen in witte wijn

Langer dan 60 minuten - 6 personen

Bereiding

Neem een pan waarin de peren rechtop in passen. Meng hierin de witte wijn, water, kaneelstokje, vanillestokje, suiker en sinaasappelrasp. Breng dit mengsel aan de kook en roer tussendoor tot de suiker is opgelost. Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in de pan pocheer deze met de deksel op de pan tot ze gaar zijn (ongeveer 1 ½ uur). Laat de peren vervolgens afkoelen in het vocht.
Haal de peren uit het vocht en serveer bijvoorbeeld bij wild of met een bolletje ijs als dessert.

Naar recepten overzicht
  • Langer dan 60 minuten
  • Gemiddeld
  • 6 personen
  • Nagerecht
  • Koken
  • Winter
  • Nederlands
  • Fruit

Ingrediënten

  • 6 stoofperen
  • 2 tl sinaasappelrasp
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje (doorgesneden)
  • 200 gr suiker
  • 250 ml (zoete) witte wijn
  • 250 ml water