default-header

Groene lasagne met prei, tuinerwten en spinazie

45 minuten - 4

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen 1 cm van de onderkant van de preien. Halveer de prei in de lengte en spoel onder koud stromend water. Snijd 1 prei in dunne halve ringen en de rest in stukken van 4 cm. Snijd de tenen knoflook fijn.
  • Smelt in een steelpan de boter op middelhoog vuur. Fruit de fijngesneden prei 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Meng het tarwemeel erdoor en laat op laag vuur 3 min. al roerend garen. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Blijf roeren totdat je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 5 min. Bewaar 1 takje basilicum ter garnering. Snijd de rest van de basilicumblaadjes in dunne reepjes en de steeltjes fijn. Roer het gesneden basilicum door de bechamelsaus en breng op smaak met ¾ van de Italiaanse kruiden, peper en zout.
  • Verhit ondertussen ⅘ van de olie in een hapjespan en bak op middelhoog vuur de rest van de prei 5 min. Voeg de spinazie en tuinerwten toe en bak nog 10 min. mee tot de spinazie is geslonken.
  • Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Bedek de bodem met een beetje bechamelsaus. Verdeel daarover ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van het groentemengsel en ⅓ van de rest van de bechamelsaus. Herhaal nog 2 keer en eindig met een dun laagje bechamelsaus.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de lasagne. Garneer met de rest van de Italiaanse kruiden. Bak in ca. 45 min. gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt. Haal de lasagne uit de oven en garneer met de overgebleven basilicumblaadjes.

Bron

Naar recepten overzicht
  • 45 minuten
  • Makkelijk
  • 4
  • Hoofdgerecht
  • Oven
  • Lente
  • Pasta, Zuivel

Ingrediënten

  • 2 prei
  • 3 tenen knoflook
  • 50 g gezouten roomboter
  • 60 g volkoren tarwemeel
  • 600 ml halfvolle melk
  • 15 g verse basilicum
  • 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 1/2 el milde olijfolie
  • 400 g verse spinazie
  • 300 g tuinerwten
  • 9 volkoren lasagne bladen
  • 125 g mozzarella