default-header

Salade niçoise

30 minuten - 2 personen

Bereiding

  • Kook de krieltjes gaar in ca. 12 minuten en giet af. Je kunt ze ook in de magnetron koken.
  • Maak de haricot verts indien nodig schoon en kook deze 8 minuutjes en spoel daarna af met koud water.
  • Kook ook de eieren gaar in ca. 7 minuten en laat ze schrikken in koud water. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Hak de ui in dunne ringen en halveer de tomaatjes. Laat de tonijn uitlekken.
  • Meng nu de krieltjes met de haricot verts, ui, tomaatjes en sla en voeg op het laatst de dressing en tonijn erbij. Serveer de salade niçoise met de eieren in partjes. Je kunt hem zowel lauwwarm als koud eten.

Tip: voeg eventueel ook nog zwarte olijven toe aan de salade. Als hoofdgerecht kun je er nog wat brood aan toevoegen.

Bron

Naar recepten overzicht
  • 30 minuten
  • Makkelijk
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Koken
  • tonijn
  • zomerse salade
  • Frans
  • Groenten

Ingrediënten

  • 250 gram krieltjes (in schil)
  • 1 blikje tonijn (ca. 150 gram)
  • 150 gram haricot verts (of sperziebonen)
  • 2 eieren
  • 1 rode ui
  • handje sla
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • Dressing: 1 el citroensap, 1 tl mosterd, 1 el azijn, scheutje olijfolie, peper en zout